Black Sheep Can Fly zoekt 1e PRODUCTIELEIDER 3 dagen per week

BSCF zoekt een ervaren 1e productieleider met ruime kennis van het produceren van theaterproducties. Je bent organisatorisch stevig onderlegd, communicatief vaardig en hebt een passie voor de kunsten.

Black Sheep Can Fly

Wij vertellen verhalen waar een menselijke en maatschappelijke urgentie achter zit. Verhalen die de potentie hebben tot verbinding, verbroedering en vereniging. Verhalen over pijn van de ongekende. Verhalen die een gezicht geven aan de onbekende. Verhalen die vermaken en tegelijkertijd niet schuwen om de vinger op de zere plek te leggen. Verhalen die het publiek uitdagen en confronteren. Verhalen die ons helpen elkaar beter te begrijpen en meer om elkaar te geven.

Omdat veel van deze verhalen nog onderbelicht zijn in het cultuuraanbod initiëren en produceren wij ze. Dat doen wij middels film-, muziek- en theaterproducties.

In korte tijd en weinig middelen hebben wij veel voor elkaar gekregen. Producties als Samenloop van Omstandigheden (2017), korte film A KISS (2018) A Seat at the Table (2019) en Saman Amini’s Integratieplan (2022) hebben menig theater uitverkocht en zijn nationaal en internationaal verschillende keren onderscheiden. En er liggen nog veel kansen in het verschiet. Zo spelen wij de komende maanden onze productie A Seat at the Table voor de landelijke politie en bereiken wij meer dan 11.000 politieagenten. Dit is precies wat wij beogen: verhalen met grote maatschappelijke thema’s aan maatschappelijke partners tonen.

Jouw baan

Als productieleider ben je verantwoordelijk voor de organisatie en uitvoering van de verschillende producties van Black Sheep Can Fly. Je produceert theatervoorstellingen binnen en buiten het theater van a tot z. Je stelt begrotingen op binnen vooraf bepaalde financiële kaders, en beheert en bewaakt de productie budgetten.

Als productieleider zorg je voor de tournee en productieplanning, dit communiceer je naar het team en externe stakeholders. Je signaleert productionele problemen feilloos en handelt oplossingsgericht.

Als productieleider werk je nauw samen met de zakelijk leider, je rapporteert en overlegt over de resultaten en de voortgang van de productie.

Jouw profiel

 • Je hebt ruime ervaring in het produceren van theatervoorstellingen.
 • Je bent een duizendpoot die meerdere producties naast elkaar kan draaien.
 • Je bent organisatorisch stevig onderlegd en werkt secuur.
 • Je hebt sterke sociale en communicatieve vaardigheden in het Nederlands, ook op schrift.
 • Je bent bekend met repetitie en montage rooster, weet hoe je een planning maakt en het overzicht behoudt.
 • Je bent bekend met begrotingen opstellen, beheren en bewaken.
 • Je bent op de vloer inzetbaar.
 • Je stelt je stevig en flexibel op in een team, ook qua werktijden.
 • Je hebt oog en hart voor diversiteit in de podiumkunsten.
 • Je bent woonachtig in Amsterdam.

Wij bieden jou

 • Alle ruimte voor jouw ideeën in een betrokken team.
 • Het liefst een baan in loondienst.
 • Salaris volgens de cao Toneel & Dans, afhankelijk van je ervaring.

Welkom in De Sloot

Ons kantoor is gevestigd in De Sloot, de nieuwste theaterbroedplaats van Amsterdam. Hier werk je te midden van theatermakers, schrijvers en ontwerpers die net als wij een nieuwe impuls willen geven aan de podiumkunsten. De Sloot heeft twee theaterzalen, repetitieruimtes, muziekstudio’s, een gym en café.

Reageren

Stuur je cv en motivatiebrief uiterlijk 1 juni naar christine@blacksheepcanfly.nl

Kijk voor meer informatie op blacksheepcanfly.nl