Black Sheep Can Fly zoekt Zakelijk Leider Interne Organisatie

Black Sheep Can Fly zoekt een inspirerende zakelijk leider interne organisatie (0,8-1 fte). Iemand die structuur brengt, goed kan plannen, kickt op cijfers en als werkgever zorg draagt voor onze medewerkers.

Over onze organisatie

Wij vertellen verhalen waar een menselijke en maatschappelijke urgentie achter zit. Verhalen die de potentie hebben tot verbinding, verbroedering en vereniging. Verhalen over pijn van de ongekende. Verhalen die een gezicht geven aan de onbekende. Verhalen die vermaken en tegelijkertijd niet schuwen om de vinger op de zere plek te legen. Verhalen die het publiek uitdagen en confronteren. Verhalen die ons helpen elkaar beter te begrijpen en meer om elkaar te geven. Omdat veel van deze verhalen nog onderbelicht zijn in het cultuuraanbod initiëren en produceren wij ze. Dat doen wij middels film-, muziek- en theaterproducties.

Wij zijn Saman Amini (muziek- en theatermaker), Nima Mohaghegh (filmmaker) en Christine de Jager (zakelijk leider Externe Organisatie). In korte tijd en weinig middelen hebben wij veel voor elkaar gekregen. Producties als Samenloop van Omstandigheden (2017), korte film A KISS (2018) A Seat at the Table (2019) en Saman Amini’s Integratieplan (2022) hebben menig theater uitverkocht en zijn nationaal en internationaal verschillende keren onderscheiden. En er liggen nog veel kansen in het verschiet. Zo spelen wij de komende maanden onze productie A Seat at the Table voor de landelijke politie en bereiken wij meer dan 11.000 politieagenten. Dit is precies wat wij beogen: verhalen met grote maatschappelijke thema’s aan maatschappelijke partners tonen. Om dit de komende jaren verder te kunnen uitbouwen zoeken wij versterking in onze zakelijke leiding.

Over deze functie

Als zakelijk leider interne organisatie ben je een gelijkwaardig onderdeel van een vierkoppige directie, bestaande uit twee artistiek leiders (Theater/Muziek en Film) en twee zakelijk leiders (interne organisatie en externe organisatie). Je bent verantwoordelijk voor de financiën, de planning en productie van alle projecten, en het werkgeverschap van de stichting. Hierbij werk je nauw samen met de zakelijk leider externe organisatie die verantwoordelijk is voor de verkoop, fondsenwerving, relatiebeheer, marketing-communicatie en de impact producties.

Wat ga je doen?

 • Je ontwerpt een passend beleidsstrategie en brengt structuur aan de organisatie;
 • Je bent verantwoordelijk voor de financiën en de bijhorende administratie van zowel de producties als de organisatie als geheel;
 • Je bewaakt de planningen en zorgt ervoor dat taken worden uitgevoerd;
 • Je denkt met de andere directieleden mee over de (financiële) toekomst van BSCF;
 • Je geeft op inspirerende en empathische wijze leiding aan het productieteam;
 • Je bent een adviserende sparringpartner voor de andere directieleden;
 • Je legt samen met de andere directieleden eindverantwoording af aan een raad van toezicht.

Wie zoeken wij?

We verwachten dat je als zakelijk leider interne organisatie stevig in de schoenen staat, zakelijk inzicht hebt en onze kleine en innige organisatie helpt met professionaliseren.

Onze ideale kandidaat:

 • Heeft ervaring als zakelijk leider bij een (kleinere) culturele organisatie of als productieleider of uitvoerend producent;
 • Begrijpt financiën en de bijhorende administratieve organisatie en vindt het leuk hierin steeds beter te worden;
 • Is nauwkeurig en heeft aanleg voor het structureren en prioriteren van werk;
 • Straalt rust uit en staat met beide benen op de grond;
 • Is een motivator voor ons team en weet ons met doordachte redenen te overtuigen;
 • Is ondernemend en flexibel; staat open voor nieuwe ontwikkelingen;
 • Communiceert helder en transparant.

Wat hebben wij je te bieden?

We vragen niet alleen iets van je, we hebben je ook echt iets te bieden. We bieden je een inspirerende werkomgeving in een organisatie die volop in ontwikkeling is en waarin jij helpt met uitbouwen.

We zoeken iemand die deze rol voor 32-40 uur per week succesvol kan invullen. In eerste instantie bieden wij een arbeidscontract voor 12 maanden, met vooruitzicht op een vaste aanstelling. Het bruto voltijd maandsalaris ligt in schaal 10, dat wil zeggen minimaal €4.107 en maximaal €5.027 per maand.

Daarbij mag je ook rekenen op:

 • een goede pensioenregeling;
 • een eindejaarsuitkering (3,4%) en vakantietoeslag (8%);
 • reiskostenvergoeding en thuiswerkregeling;
 • uitstekende scholings- en ontwikkelingsmogelijkheden.

Black Sheep Can Fly is aangesloten bij de Nederlandse Podia CAO en biedt de daarbij behorende arbeidsvoorwaarden. Klik hier voor de CAO. Bij Black Sheep Can Fly vinden we gelijkwaardigheid belangrijk en streven we naar een divers team met mensen met uiteenlopende achtergrond, opleiding, afkomst en geaardheid. Bij gelijke geschiktheid geven we graag de voorkeur aan die kandidaat die de meerstemmigheid binnen ons team versterkt.

Solliciteer vóór vrijdag 2 juni via DDJ&

Ben je enthousiast over deze vacature en herken je jezelf in wie wij zoeken? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren via DDJ&. De headhunters en recruiters van DDJ& begeleiden deze procedure en zijn ook verantwoordelijk voor de eerste screening. Wij streven met hen naar een zo eerlijk mogelijke beoordeling en gelijke kansen voor iedereen. Dat is ook de reden dat we kandidaten geen motivatiebrief vragen te schrijven, maar in plaats daarvan enkele praktijkvragen voorleggen. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

We zijn benieuwd naar je ideeën en aanpak. Mocht je worden uitgenodigd voor een kennismaking met de sollicitatiecommissie, noteer dan alvast deze data voor de twee interviewrondes: donderdag 15 juni en 22 juni 2023. We hopen spoedig daarna onze nieuwe collega te mogen begroeten.