In the Pit

Met een hoogzwangere vrouw die op punt van bevallen staat, worstelt een jonge man met de keuze tussen het zoeken naar een respectabele baan of het snelle geld van de pitbull vechtsport.

‘In de Pit’ is een film over gestrand te zijn in het leven, over het veroveren van je angsten, over vriendschap, loyaliteit, eer en volwassenheid.

Als filmmaker is Mohaghegh constant op zoek naar interessante arena’s met grote maatschappelijke en menselijke urgenties. Werelden die voor velen verborgen en onherkenbaar zijn maar daardoor tegelijkertijd intrigerend zijn. Mohaghegh kwam een artikel in de krant tegen dat voldeed aan al deze eisen. Het stuk ging over het hondengevecht circuit in Rotterdam en hoe er de laatste tien jaar steeds meer aanwijzingen gevonden worden van deze ondergrondse praktijken. In deze wedstrijden nemen twee honden, meestal pitbulls, het tegen elkaar op in een gevecht tot de dood.

“We leven tegenwoordig in een verharde en verbitterde maatschappij waarin mensen de neiging hebben zwart wit te zien en te denken. Ze veroordelen mensen voor hun daden en hebben weinig interesse in de oorzaken. Maar juist een wereld van het grijze schemergebied is vele malen interessanter om een film over te maken. Achter de maskers die mensen ophouden bestaat vaak een hele andere wereld. Mensen die slecht lijken kunnen liefdevol, zorgzaam en compassie vol zijn en mensen die goed lijken kunnen de duivel in vermomming zijn. Juist dit soort personages prikkelen.”

Credits

Written & Directed by Nima Mohaghegh Producer Julius Ponten Producer Philip Harthoorn Line Producer Bas Broertjes Production Manager Levi Wilbrink Assistant Production Manager Eleanora de Rijke DOP Joris Bulstra Sound Design Michael Sauvage Creative Producer Victor Ponten Styling on Set Sophie Scholtens Editor Wouter van Luijn Composer Dennis Hazenoot