Saman Amini’s Integratieplan 2022

“Amini bereikt op zijn eigen wijze een perfecte symbiose tussen cabaret en theater, tussen licht en donker, tussen trauma en relativering.” NRC ★★★★★ In Saman Amini’s Integratieplan zet hij op hilarische, intieme en met vlagen pijnlijke manier uiteen hoe we omgaan met elkaar in deze multiculturele samenleving. De cabaretsolo is nog te zien t/m 4 december in de theaters.

Saman Amini’s Intregratieplan

Gewapend met persoonlijke verhalen en een veelheid aan sketches en songs neemt Amini ons mee op zijn reis naar het ‘Nederlanderschap’. Van zijn kinderjaren in Teheran, zijn tijd na het AZC in Brabant tot aan zijn studietijd aan de Toneelacademie Maastricht. Zoekend naar een antwoord op de terugkerende vraag; waar is thuis en wanneer ben ik eindelijk volledig geïntegreerd?

Saman Amini (1989, Iran) is naast theatermaker, schrijver en performer ook muzikant. Voor zijn lied Laat Me Toe ontving hij een Edison nominatie en zijn nummers zijn op Spotify al bijna een miljoen keer beluisterd. Deze muziek komt terug in zijn theatervoorstellingen waarin hij steeds de dialoog aangaat met zichzelf en het publiek, zonder een oordeel, maar zoekend naar het universele dat ons verbindt.

Saman Amini’s Integratieplan is een coproductie met Theater Utrecht.

“Amini bereikt op zijn eigen wijze een perfecte symbiose tussen cabaret en theater, tussen licht en donker, tussen trauma en relativering.” NRC ★★★★★

“Saman Amini neemt de Nederlander én zichzelf op de hak in zijn hilarische show” ★★★★ Volkskrant

“Een wervelende en spetterende show” Theaterkrant

“Geestig, verbindend, maar ook op een manier die, terecht, een beetje pijn doet.” Parool

Credits

Concept, muziek, tekst en spel Saman Amini Regie Geert Lageveen Muziek en muzikale begeleiding Martin Verheesen Tekstuele bijdrage Geert Lageveen en Floris van Delft Dramaturgie Floris van Delft Decorontwerp en Kostuumontwerp Dieuweke van Reij Tekstcoach Nima Mohaghegh Lichtontwerp Stefan Dijkman Techniek Twan Mensen, Oscar Cheizoo, Saskia Brand Productie Heidi van Deudekom Marketing Priscilla Vaas Content Creator Farbod Moghaddam Zakelijke leiding Christine de Jager Producent Black Sheep Can Fly Coproductie Theater Utrecht Saman Amini’s Integratieplan is mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, Amsterdamse Fonds voor de Kunsten, Fonds21 en VSB fonds 

Boekingen

Voor boeking van deze voorstelling kunt u een aanvraag mailen naar:  christine@blacksheepcanfly.nl

Pers

Neem voor interviews of extra informatie over de voorstelling contact op met Priscilla Vaas via marketing@blacksheepcanfly.nl.

In de media

NRC ★★★★★
“Steengoed cabaret van Saman Amini over de onmogelijkheid van integreren”  Lees de hele recensie.

Scènes ★★★★
“Amini’s verhaal aangenaam afwisselend, zeer persoonlijk, zeer humoristisch en soms ook zeer pijnlijk.”
 Lees de hele recensie.

Parool
“Amini is een meester in taal.” Lees de hele recensie.

Volkskrant ★★★★
“Saman Amini neemt de Nederlander én zichzelf op de hak in zijn hilarische show”  Lees de hele recensie.

Volkskrant interview
“Wanneer is iemand honderd procent geïntegreerd? De koning is dat niet hoor, en ook Mark Rutte niet” Saman Amini in de Volkskrant. Lees het hele interview.

Speellijst

20/09/2022
20:30 uur
Het Werftheater Utrecht
22/09/2022
20:30 uur
Het Heerenlogement Beusichem
29/09/2022
20:00 uur
De Paardenkathedraal Utrecht
30/09/2022
20:00 uur
De Paardenkathedraal Utrecht
01/10/2022
20:00 uur
Het Postkantoor Bovenkarspel
05/10/2022
20:30 uur
Theater Castellum Alphen aan het Rijn
06/10/2022
20:30 uur
DeLaMar Amsterdam
07/10/2022
20:30 uur
DeLaMar Amsterdam
08/10/2022
20:30 uur
De Harmonie Leeuwarden
12/10/2022
20:15 uur
Theater Speelhuis Helmond