Saman Amini’s Integratieplan genomineerd voor de Neerlands Hoop cabaret prijs!

De Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) Cabaretjury heeft op 3 juli 2023 de nominaties voor de Cabaretprijzen – de Poelifinario’s en Neerlands Hoop – over het seizoen 2022-2023 aangekondigd. Saman Amini’s Integratieplan is genomineerd voor de Neerlands Hoop cabaret prijs! Op maandag 9 oktober worden de Cabaretprijzen uitgereikt tijdens het Cabaretgala in Theater Diligentia in Den Haag.

De Neerlands Hoop wordt toegekend aan de meest veelbelovende theatermaker(s) met het grootste toekomstperspectief.

Uit het juryrapport: Hoe treffend is het dat toneelspeler en theatermaker Saman Amini juist het oer-Hollandse cabaretgenre aangrijpt als ultiem integratieplan. De ijzersterke performer neemt in zijn voorstelling zijn lot en leven als nieuwkomer in Nederland vlijmscherp onder de loep. Geestig en charmant, maar ook uitdagend, boos en een tikkeltje gevaarlijk bespeelt en bevraagt Amini zijn publiek. Hij put daarbij uit een mix van emoties: frustratie, hoop, troost, en diepe teleurstelling over de Nederlandse samenleving. De jury hoopt dat dit uitstapje naar de cabaretwereld niet zijn enige blijft en moedigt hem aan om humor te blijven gebruiken voor het vertellen van zijn verhalen.

 

Credtis

Concept, muziek, tekst en spel Saman Amini Regie Geert Lageveen Muziek en muzikale begeleiding Martin Verheesen Tekstuele bijdrage Geert Lageveen en Floris van Delft Dramaturgie Floris van Delft Decorontwerp en Kostuumontwerp Dieuweke van Reij Tekstcoach Nima Mohaghegh Lichtontwerp Stefan Dijkman Techniek Twan Mensen, Oscar Cheizoo, Saskia Brand Marketing Janna Maars Zakelijke leiding Christine de Jager Producent Black Sheep Can Fly Coproductie Theater Utrecht Saman Amini’s Integratieplan is mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, Amsterdamse Fonds voor de Kunsten, Fonds21 en VSB fonds