De eerste editie van de BLACK SHEEP CAN FLY Academy van start!

Ben jij een creatief talent en wil jij je verder ontwikkelen? Ambieer je een loopbaan als theatrale kunstenaar en ben je bereid een commitment aan te gaan om hier stappen in te zetten? Dan is de Black Sheep Can Fly Academy iets voor jou.

‘Als je het kunt zien, kun je het zijn’

De Academy is een kleinschalig en intensief ontwikkelingstraject voor een selecte groep van 7 talenten in de leeftijdscategorie van 17 t/m 30 jaar in uiteenlopende disciplines als theater maken, schrijven, performen, dansen, regisseren en muziek maken.

Het traject loopt van eind augustus t/m december 2022 in Amsterdam met voorafgaand een introductieweekend. In deze periode volg je wekelijks op donderdagavond en zaterdag overdag lessen van vakdocenten, word je begeleid door een coach, maak je kennis met inspirators uit het vak, bezoek je performances en verbreed jij je netwerk. Het traject wordt afgestemd op jouw specifieke talent, maar we vragen je ook nieuwe artistieke gebieden in jezelf te verkennen. In de eindfase van de Academy kijken we samen welke vervolgstappen het beste bij jou passen, brengen we je in contact met de juiste mensen en helpen we je verder op weg. Deelname aan de Academy is kosteloos en reiskosten worden vergoed.

AANMELDEN

Heb je interesse en ben je beschikbaar in deze periode? Geef je dan op voor maandag 13 juni via: productie@blacksheepcanfly.nl.

x Introduceer jezelf kort in een mail met naam, leeftijd en achtergrond /ervaring in de kunsten.

x Maak 2 filmpjes en stuur deze mee als bijlage. Lukt dat niet dan kunnen ze ook via een we-transfer link verzonden worden.

x Introductiefilmpje: video van max 1 minuut waarin je jezelf introduceert met in ieder geval je naam, leeftijd, achtergrond en motivatie.

x Jouw talenten filmpje: video van max 3 minuten waarin je laat zien wat je talent is. Dit kan bijvoorbeeld het performen van een eigen of bestaand lied zijn, of een monoloog, een tekst, een rap of een dans. De invulling is helemaal aan jou.

BLACK SHEEP CAN FLY

Always, every day.

Black Sheep Can Fly opereert als productiehuis op het gebied van theater, film en muziek. Black Sheep Can Fly initieert, ontwikkelt en produceert verhalen met een menselijke en maatschappelijke urgentie. Met een grote diversiteit aan projecten agenderen we onderwerpen die relevant zijn voor onze stad en ons land. Black Sheep Can Fly start vanuit de overtuiging dat we als mensen meer met elkaar gemeen hebben dan dat we van elkaar verschillen. De artistieke leiding is in handen van theatermaker, muzikant en schrijver Saman Amini en filmregisseur, theatermaker en schrijver Nima Mohaghegh, creatief producent Christine de Jager is verantwoordelijk voor de zakelijke leiding. Eerdere theaterproducties als Samenloop van Omstandigheden (2017), In het Hol van de Leeuw (2018), korte film A KISS (2018) en A Seat at the Table (2019) zijn nationaal en internationaal verschillende keren onderscheiden.