Korte Nederlandse Film A KISS wint prijs op prestigieus filmfestival in New York

De Nederlandse korte kinderfilm A KISS van regisseur Nima Mohaghegh heeft de publieksprijs op het prestigieuze New York International Children’s Film Festival (NYICFF) gewonnen: de Grown-Ups Award 2019.

De organisatie van NYICFF maakte dit bekend na de vertoning van de film op het festival afgelopen maart 2019. Het is niet de eerste keer dat A KISS in de prijzen valt. Eind vorig jaar won de film de prijs voor “Beste Korte Film” op het Nederlandse Cinekid Festival.

A KISS is grotendeels opgenomen op locatie in een asielzoekerscentrum (AZC) en vertelt het liefdesverhaal van de 12-jarige Syrische jongen Abdi, die tot over zijn oren verliefd is op de 15-jarige Leyli. Wanneer bekend wordt dat Abdi en zijn familie aan het einde van de week naar een ander AZC moet verhuizen, begint hij aan een onstuitbare missie Leyli’s hart voor zich te winnen en te bezegelen met een kus.

De hoofdrollen worden vertolkt door Omar Alwan en Parmis Amini, beide kinderen die zelf ook enige jaren in een AZC hebben doorgebracht. Kort geleden vluchtte Alwan nog uit Deir ez-Zur, Syrië, één van de gebieden waar de zwaarste gevechten tegen ISIS hebben plaats gevonden.