Disgraced, Ayad Akhtar

Na de veelgeprezen voorstellingen A Seat at The Table (★★★★★) en Saman Amini’s Integratieplan (★★★★★) presenteert Black Sheep Can Fly in coproductie met Het Nationale Theater en Senf het Pulitzerprijs-winnende theaterstuk Disgraced van Ayad Akhtar. Disgraced gaat op 30 september in première en is te zien t/m 18 december 2023 in de grote zalen van de schouwburgen door heel Nederland.

Een sensationeel stuk met topacteurs Charlie-Chan Dagelet (o.a. Netflix serie Dirty Lines en Othello), Rick Paul van Mulligen (o.a. A’dam-E.V.A. en QUEER PLANET), Saman Amini en aanstormend talent Selin Akkulak en June Yanez. Deze moderne klassieker werd geschreven door Ayad Akhtar en vierde al triomfen in New York, Londen en München.

“Oorverdovend goed theater”– New York Times

“De schittering van het stuk is de manier waarop identiteit en perceptie op een complexe en onvoorspelbare manier met elkaar in verband worden gebracht.” – Los Angeles Times

Het verhaal

Succesvol topadvocaat Amir Kapoor heeft het helemaal voor elkaar. Het leven lacht hem toe, hij is dol op zijn vrouw en een grote promotie is binnen handbereik. Maar als Amir zijn nicht de helpende hand biedt bij een strafzaak tegen een imam, dreigt niet alleen zijn carrière, maar ook zijn privéleven te ontsporen. Op een avond houdt hij samen met zijn vriendin Emily, die kunstschilder is, een etentje voor twee bevriende collega’s. Het feestelijke diner loopt uit de hand als het gesprek komt op religie, afkomst, identiteit en de rol van geweld. Gaandeweg dringt het tot Amir door dat zijn mooie leven een grote façade is. Heeft hij zijn ware identiteit verloochend door een Westers ideaalbeeld van geluk na te jagen? De beschuldigingen vliegen over en weer, maskers gaan af en aan het eind van de avond is Amirs leven voorgoed veranderd. Disgraced roept de indringende vraag op of we ons ooit kunnen losmaken van onze afkomst en identiteit.

“Een intellectueel boeiend stuk over een politiek provocerend onderwerp.” – Variety

Pers

Neem voor interviews of extra informatie over de voorstelling contact op met Janna Maars via janna@blacksheepcanfly.nl.

BOEKING VOORSTELLING MET NAGESPREK VOOR ORGANISATIES

Black Sheep Can Fly ontwikkelt, exclusief voor organisaties, op maat gemaakte nagesprekken bij de theatervoorstelling Disgraced. Met deze voorstelling en het nagesprek willen we de dialoog over inclusie en diversiteit op de werkvloer verder bevorderen. Dit nagesprek is bedoeld voor deelnemers die als groep de voorstelling bezoeken en is een essentiële stap om op een rake doch veilige manier het gesprek binnen de organisatie te voeren.

Onze gespecialiseerde gespreksleider zorgt ervoor dat de deelnemers kunnen reflecteren op wat ze gezien hebben, om vervolgens dieper in te gaan op het toepassen van deze inzichten binnen de eigen professionele praktijk. Door deel te nemen aan het nagesprek, kunnen professionals zich verder bekwamen in inclusief samenwerken en het tonen van inclusief leiderschap.

Wilt u de voorstelling + nagesprek met uw organisatie bezoeken? Voor meer informatie neem contact op met Mara van Nes, impact coördinator, mara@blacksheepcanfly.nl.

SPEELLIJST 2023

27/09/2023
20:15 uur
Koninklijke Schouwburg Den Haag Try out TICKETS
28/09/2023
20:15 uur
Koninklijke Schouwburg Den Haag Try out TICKETS
29/09/2023
20:15 uur
Koninklijke Schouwburg Den Haag Try out TICKETS
30/09/2023
20:15 uur
Koninklijke Schouwburg Den Haag Première TICKETS
05/10/2023
20:00 uur
Stadsschouwburg Utrecht Utrecht TICKETS
06/10/2023
20:00 uur
Stadsschouwburg Utrecht Utrecht TICKETS
07/10/2023
20:15 uur
Junushoff Wageningen TICKETS
11/10/2023
20:15 uur
Theater Speelhuis Helmond TICKETS
12/10/2023
20:00 uur
Theater Rotterdam Rotterdam TICKETS
13/10/2023
20:00 uur
Schouwburg Kunstmin Dordrecht TICKETS

Credits

Concept, regie en muziek Saman Amini Spelregie, eindregie Eric de Vroedt Tekst Ayad Akhtar Nederlandse bewerking Saman Amini, Karim Ameur, Eric de Vroedt Spel Saman Amini, Charlie-Chan Dagelet, Rick Paul van Mulligen, Selin Akkulak, June Yanez Dramaturgie Nima Mohaghegh Decor en kostuums Dieuweke van Reij Stage regie Raygin Fullinck Lichtontwerp Stefan Dijkman Lichttechnicus Luka Halbe Productie Jan-Willem van den Heuvel Impact Coördinator Mara van Nes Marketing Janna Maars Fotografie campagne beeld Bas de Brouwer Grafisch vormgeving campagne beeld Tom Jager Zakelijke leiding Christine de Jager Producent Black Sheep Can Fly in coproductie met Het Nationale Theater en Senf Theaterpartners Disgraced is mede mogelijk gemaakt door Fonds Podium Kunsten, VSB fonds en Fonds21 Met dank aan Jacques van Veen, Auteursrechtenbureau TDI Agency Holland, Ernst van den Berg

“De wereldpremière van Disgraced vond plaats in januari 2012 te American Theater Company, Chicago, Illinois (PJ Paparelli, Artistic Director).”

“Disgraced is gedeeltelijk ontstaan in The New Writers New Plays Residency te Vineyard Arts Project (Ashley Melone, Founder and Artistic Director).”

“New York Premier geproduceerd door Lincoln Center Theater, New York City, 2012”

“Originele Broadway Productie geproduceerd door The Araca Group, Lincoln Center Theater, Jennifer Evans, Amanda Watkins, Richard Winkler, Rodger Hess, Stephanie P. McClelland”

Tulchin/Bartner Productions, Jessica Genick, Jonathan Reinis, Carl Levin/Ashley De Simone/TNTDynaMite Productions, Alden Bergson/Rachel Weinstein, Greenleaf Productions, Darren Deverna/Jere Harris, The Shubert Organization and The David Merrick Arts Foundation”